Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / News / Culture / Aspersietert

Aspersietert

Maroela Media

Bestanddele:
250 g spekvleis, in stukkies gesny
2 uie, gekap
1 blik aspersieslaaistukkies (410 g)
100 g Cheddar-kaas, gerasper (250 ml)
2 eiers
250 ml melk (1 k)
3 ml sout
1 ml rooipeper
deeg vir kors (sien resep vir Vleispasteitjie-deeg hier onder)

Metode:
1. Braai die spekvleis en uie saam.
2. Skep dit bo-op die tertkors
3. Plaas die aspersiestukkies en gerasperde kaas bo-op die spekvleis en uie.
4. Klits die eiers, melk, sout en rooipeper saam.
5. Gooi dit oor die spekvleis-kaasmengsel.
6. Bak die tert 45 minute lank in ‘n matige oond (180°C).

Vleispasteitjie-deeg
(gebruik vir alle soutkorse wat gebak moet word; krimp glad nie)

Vryf 625 g margarien in 6 k meel, ½ t kremetart en 1½ t sout.
Maak aan met:
3 eiergele en
60 ml witasyn (¼ k) saamgeklits in
¾ k yswater

1. Vou toe in plastiek en plaas in yskas vir ten minste ses ure.
2. Die beste resultate word verkry wanneer deeg koud is.
3. Rol uit en gebruik.

Kliek hier om na die skakel te gaan. 

Filed under:
Our Presenters
Mhlangabezi Sithonga
Adrian Louw
André Vaynol
David Lowe
Petrovna Metelerkamp
Nelia Louw
Janet Marshall
Toekie Oberholzer
Anne Krebs
Pieter van Aswegen
Heidi Scrooby
Mik Long
Master Blaq
Daniel Morake
Contact Us

Whale Coast Media

Gateway Centre, Hermanus, 7200

PO Box 79, Kleinmond 7195

T: (028) 312 2314

F: (086) 545-6903

M: admin@whalecoastfm.co.za

Facebook Like Box