Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / News / Culture / Geroosterde blomkool-en-kekerertjieslaai

Geroosterde blomkool-en-kekerertjieslaai

Genoeg vir 4 mense
Bereiding: 15 min.
Gaarmaak: 15 min.

1 kop blomkool
30 ml (2 e) olyfolie
sout en vars gemaalde peper
5 ml (1 t) brandrissievlokkies
2 wiele fetakaas
120 g slaaiblare


KEKER-ERTJIES
15 ml (1 e) olyfolie
15 ml (1 e) botter
2 knoffelhuisies, fyngedruk
410 g-blik kekerertjies, gedreineer
2 ml (½ t) fyn komyn


SLAAISOUS
2 knoffelhuisies, fyngedruk
45 ml (3 e) gekapte vars koljander
60 ml (¼ k) olyfolie
30 ml (2 e) suurlemoensap
5 ml (1 t) strooisuiker

Voorverhit die oond tot 200 °C.

  1. Sny die blomkool in skywe (“steaks”) en pak op ’n bakplaat. Sprinkel die olie oor en smeer oor die blomkool. Geur met sout, peper en rissievlokkies.
  2. Krummel die helfte van die feta oor en rooster 10 min. tot die blomkool effens begin skroei.
  3. KEKER-ERTJIES: Verhit die olie en botter in ’n pan en braai die knoffel tot geurig. Voeg die keker-ertjies by en roerbraai ’n paar minute. Geur met komyn, sout en peper. Roerbraai tot goudbruin en hou eenkant.
  4. Meng die slaaiblare, orige feta, kekerertjies en blomkool liggies saam.
  5. SLAAISOUS: Klits al die bestanddele goed saam en giet oor die slaai. Sit dadelik voor.
Our Presenters
Mhlangabezi Sithonga
Adrian Louw
André Vaynol
David Lowe
Nelia Louw
Janet Marshall
Toekie Oberholzer
Pieter van Aswegen
Mik Long
Master Blaq
Daniel Morake
Bongo Mandoyi
Manie Kitching
Michael Range
Miranda Savage
George
Stoffel su Toit
Claudia
Anne Krebs
Heidi Scrooby
Petrovna
Contact Us

Whale Coast Media

Gateway Centre, Hermanus, 7200

PO Box 79, Kleinmond 7195

T: (028) 312 2314

F: (086) 545-6903

M: admin@whalecoastfm.co.za

Facebook Like Box