Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / News / Culture / Groente-Piccalilli

Groente-Piccalilli

Tradisioneel in Brittanje word groente-piccalilli met cheddarkaas en varkvleispasteitjies as ’n “ploughman’s lunch” in ’n kroeg voorgesit. Picalilli het ’n suur smaak.

Sowat 500 – 600 ml

200 g klein worteltjies

400 g blomkool

1 groot ui, gekap

180 g groenbone

125 ml water

35 g (75 ml) mielieblom

150 ml water

700 ml appelasyn (cider vinegar)

65 ml fyn appelkooskonfyt

10 ml mosterdpoeier

10 ml kerriepoeier

5 ml borrie

2 ml sout

Plaas wortels, blomkool, ui en bone in ’n mengbak. Gooi kookwater oor en laat staan 5 minute. Dreineer in ’n vergiettes. Meng die 125 ml water met mielieblom tot ’n gladde pasta. Gooi die 150 ml water, asyn, appelkooskonfyt, mosterdpoeier, kerriepoeier, borrie en sout saam in ’n kastrol. Voeg die mielieblompasta by en bring tot kookpunt. Laat 10 minute oop kook en roer nou dan. Voeg gedreineerde groente by en laat nog 5 minute kook. Skep in gesteriliseerde bottels.

Our Presenters
Mhlangabezi Sithonga
Adrian Louw
André Vaynol
David Lowe
Petrovna Metelerkamp
Nelia Louw
Janet Marshall
Toekie Oberholzer
Anne Krebs
Pieter van Aswegen
Heidi Scrooby
Mik Long
Master Blaq
Daniel Morake
Contact Us

Whale Coast Media

Gateway Centre, Hermanus, 7200

PO Box 79, Kleinmond 7195

T: (028) 312 2314

F: (086) 545-6903

M: admin@whalecoastfm.co.za

Facebook Like Box