Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / News / Culture / Slaphakskeentjies

Slaphakskeentjies

Bestanddele:

1 kg klein uitjies

2 t mosterd

1 t mielieblom

½ t borrie

¼ k koue water

180 ml (¾  k) bruin druiweasyn

¾ k suiker

½ t sout

3 eiers

 

Metode:

Kook die uitjies tot dit gaar is maar steeds ferm.

Dreineer dit op ‘n sif.

Maak die mosterd, mielieblom en borrie met koue water aan en roer.

Meng dit met die asyn en voeg dit saam met die suiker en sout in ’n kastrol.

Verhit stadig tot die suiker gesmelt het en laat dit kook.

Klits die eiers en voeg die asynmengsel stadig by.

Verhit die sous stadig en roer tot dit verdik.

Giet die warm sous oor die uie.

Our Presenters
Mhlangabezi Sithonga
Adrian Louw
André Vaynol
David Lowe
Nelia Louw
Janet Marshall
Toekie Oberholzer
Pieter van Aswegen
Mik Long
Master Blaq
Daniel Morake
Bongo Mandoyi
Manie Kitching
Michael Range
Miranda Savage
Stoffel su Toit
Claudia
Anne Krebs
Heidi Scrooby
Petrovna
Contact Us

Whale Coast Media

Gateway Centre, Hermanus, 7200

PO Box 79, Kleinmond 7195

T: (028) 312 2314

F: (086) 545-6903

M: admin@whalecoastfm.co.za

Facebook Like Box