Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / News / Culture / Steak en Soetrissie Roerbraai

Steak en Soetrissie Roerbraai

 2 t olie

500 g steakfilet, in dun repies gesny

’n knippie vyfspeserye-poeier

sout

1 medium rooi soetrissie, in dun skyfies gesny

1 medium groen soetrissie, in dun skyfies gesny

1 klein ui, in dun skyfies gesny

2 e water

2 e bruinsuiker

1 e sojasous met ’n lae natriuminhoud

1 e mielieblom

1⁄4 t varsgemaalde swartpeper

3 e water

gaar rys, vir opdiening

 

AANWYSINGS: 

Neem ’n pan van 30 cm en verhit olie op medium hitte tot warm. Sprinkel die vyfspeserye-poeier en 1⁄4 t sout oor die steak; sit dit in die pan. Braai vir 3 minute of tot net verbruin, roer af en toe. Skep die steak met ’n gaatjieslepel oor in ’n medium bak.

Sit die soetrissies, uie, 2 eetlepels water en ’n knippie sout in die pan. Bedek en braai vir 5 minute of tot effens sagter, roer af en toe.

Klop die suiker, sojasous, mielieblom, 3 eetlepels water en swartpeper saam in ’n klein bakkie tot glad. Gooi dit in die pan en laat prut vir 1 minuut tot verdik. Voeg die beesvleis en enige pansouse wat gevorm het, by. Braai vir 1 minuut of tot die vleis deurgaar is. Bedien saam met rys.

Our Presenters
Mhlangabezi Sithonga
Adrian Louw
André Vaynol
David Lowe
Nelia Louw
Janet Marshall
Toekie Oberholzer
Pieter van Aswegen
Mik Long
Master Blaq
Daniel Morake
Bongo Mandoyi
Manie Kitching
Michael Range
Miranda Savage
George
Stoffel su Toit
Claudia
Anne Krebs
Heidi Scrooby
Petrovna
Contact Us

Whale Coast Media

Gateway Centre, Hermanus, 7200

PO Box 79, Kleinmond 7195

T: (028) 312 2314

F: (086) 545-6903

M: admin@whalecoastfm.co.za

Facebook Like Box