Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / News / Culture / Wasgoed-bondeltjies

Wasgoed-bondeltjies

Sowat 12 – 14 bondeltjies

Vleisvulsel
• 30 ml botter
• ½ ui, fyngekap
• 2 knoffelhuisies, fyngekap
• 500 g beesmaalvleis
• sout en peper

Deeg
• 280 g (500 ml) koekmeel
• 10 ml bakpoeier
• 200 g (250 ml) botter, in blokkies gesny
• 2 eiers
• 250 ml koue water
• 1 eier, geklits
• heel naeltjies

Verhit oond tot 180 °C. Smelt botter in ’n pan. Voeg ui en knoffel by en braai tot sag. Voeg maalvleis by en braai tot net gaar. Geur met sout en peper. Laat afkoel. Sif meel en bakpoeier saam in ’n mengbak. Voeg botter by en vryf in tot dit soos broodkrummels lyk. Klits 2 eiers en water saam. Maak ’n holte in middel van meelmengsel en voeg vloeistof by. Meng tot deeg vorm. Keer deeg uit op meelbestrooide oppervlak en knie goed. Rol dun uit en sny in 8 x 8 cm-blokke. Verf die rande met geklitste eier. Skep ’n groot lepel vol maalvleis in die middel. Bring die vier hoeke bymekaar in die middel en druk stewig vas. Druk ’n naeltjie in die middel van elke bondeltjie. Verf met geklitste eier. Pak op uitgevoerde bakplaat en plaas in oond. Bak 20 – 25 minute tot goudbruin.

Our Presenters
Mhlangabezi Sithonga
Adrian Louw
André Vaynol
David Lowe
Petrovna Metelerkamp
Nelia Louw
Janet Marshall
Toekie Oberholzer
Anne Krebs
Pieter van Aswegen
Heidi Scrooby
Mik Long
Master Blaq
Daniel Morake
Contact Us

Whale Coast Media

Gateway Centre, Hermanus, 7200

PO Box 79, Kleinmond 7195

T: (028) 312 2314

F: (086) 545-6903

M: admin@whalecoastfm.co.za

Facebook Like Box