Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

Navigation

You are here: Home / News / Culture / Wortelgebak

Wortelgebak

Lewer 4 – 6 porsies

Bestanddele:
250 g geelwortels, in ringe gesny
250 g aartappels
25 g (30 ml) botter

2 ml sout
1 ml peper
5 ml bakpoeier
300 ml melk
100 g (250 ml) gerasperde cheddarkaas
2 eiers

Metode:
1. Voorverhit die oond tot 180°C (350°F). Smeer ʼn oondvaste bak van 13 x 23 x 5 cm.
2. Kook die wortels tot sag en dreineer. Kook die aartappels tot gaar en dreineer.
3. Voeg die helfte van die botter en die sout en peper by die wortels en meng.
4. Voeg die res by die aartappels, druk fyn en roer die bakpoeier en 50 ml van die melk by.
5. Skep die helfte van die aartappels in die bak, dan die helfte van die wortels en strooi die helfte van die kaas bo-oor. Herhaal die lae.
6. Klits die eiers en die res van die melk saam en giet bo-oor.
7. Bak 40 minute lank. Sit dadelik voor.

Our Presenters
Mhlangabezi Sithonga
Adrian Louw
André Vaynol
David Lowe
Nelia Louw
Janet Marshall
Toekie Oberholzer
Pieter van Aswegen
Mik Long
Master Blaq
Daniel Morake
Bongo Mandoyi
Manie Kitching
Michael Range
Miranda Savage
George
Stoffel su Toit
Claudia
Anne Krebs
Heidi Scrooby
Petrovna
Contact Us

Whale Coast Media

Gateway Centre, Hermanus, 7200

PO Box 79, Kleinmond 7195

T: (028) 312 2314

F: (086) 545-6903

M: admin@whalecoastfm.co.za

Facebook Like Box